Random Journey in Brussels – Part 1


A journey without planning. That’s a short clause which describes what I did in Brussels. Ditengah hening nya Gare Du Central saya duduk di depan starbucks sembari mengecas batere kamera & iPhone, menunggu jam departure bus saya untuk kembali ke hamburg.

What a day. Brussels was sooo amazing. It becomes the third rank in my favorite city in Europe after Paris and Hamburg (at least until now). Berangkat jam 10 pagi dari Paris menggunakan flixbus saya sampai di Gare du Nord (North Station) Brussels pukul 14.00.

The worst thing was I could not find any wifi!! So, really no idea what to do and how to contact my friend. Yap saya punya teman yg sedang mengambil master di Leuven. Kita janjian di Gare du Nord pukul 2. But you know right, Gare du Nord is one of the biggest stations in Brussels. It’s so big. Dan sebelum berangkat ke Paris saya & teman saya belum menentukan dimana lokasi detail untuk ketemu, karena saya mengira akan ada wifi at least di mcD atau starbucks, but no wifi at all. A bit panic, I wandered around the stations, to find the metro map. My only idea was to go out to the city and find wifi. Otherwise no idea to find him in such a big station.

But before going out, I was really hungry since I hadn’t eaten lunch at all. I got to save some euro since I lost it so much due to my bus miss-incident in Paris before. I went to Express store and bought an instant waffle (well it’s Belgium anyway), hazelnut snicker and 1 L box juice (for vitamin needs). It cost around 4 euro

After that I went back to in front of information office to find place for eating. Then the magical event happened. Someone suddenly came to me and shouted:

“Kok dengan lo janjian random banget sih. Gw telpon2 line ga masuk. Gw hampir mau ke Gare du Central”

Saya langsung menjerit (volume medium)

“Akbaarrr!!!!” I directly jumped to him and said “OMG, gimana ceritanya lo nemuin gw?? ThankGod. Emg random banget sih tadi. Gw ga jelas bgt harus ngapain dan gimana nemuin lo di stasiun seluas ini. Terus tiba2 lo muncul. Gilaa!! Alhamdulillah. Haha. Gimana ceritanya lo nemuin gw?”

“Mana gw tau. Tadi gw telpon2 line lo ga nyambung2, jadinya gw mutusin mau ke Gare du Central, tapi pas ke bawah keretanya gaada, jadinya ke atas lagi buat liat jadwal. Terus tiba2 ada lo disini.

“Serius laah!!! Haha Random pisan. Tapi Alhamdulillah gw seneng pisan ketemu maneh wkwk”

Well I didnt know what happened. But I believed it was God’s help. Akbar langsung bilang

“Lo ga jelas bgt sih tiba2 ke Brussels. Ko bisa?”

“Gw dari Paris dan miss bus ke Hamburg. Akhirnya random daripada naik bus direct Paris hamburg ntar malem. Mending gw transit ke brussels dulu, jalan2 sehari. Harganya beda 4 euro. Dan jam sampe nya sama. Haha”

In short I told him the story behind a bit miss-bus incident di paris yang sekaligus juga mengantarkan gw ke Brussels.[]

DSC_0557

In front of atomium with my friend Akbar

Itu tadi part I. Btw ini gw nulisnya realtime di iPhone ya, di starbucks, dan beneran lagi nganggur nunggu bus balik ke Hamburg lol. Dan gw sekarang mau keluar dari Gare du Central dulu buat ngeliat Grand Palace Brussels di malam hari yang katanya benar-benar indah dan megah. Waktu isya juga sudah masuk menandakan harus segera mencari tempat buat sholat. Dunno where it is. But maybe in somewhere in the corner, emergency stairs or something. Lets see. Well see you in the next writing from Brussels

22:10 August 25th 2015
Gare du central, Brussels, Belgium

2 thoughts on “Random Journey in Brussels – Part 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s